Afgelopen januari ben ik ermee gestopt na 17 jaar jeugdtrainer geweest te zijn. Mede door de ouders, aantal ongemotiveerde kinderen en beleid van de club wat geen beleid heeft. Tijden veranderen; vroeger waren de clubs van alle leden. Tegenwoordig zijn we mede door de maatschappij veel meer egoïstischer geworden. Ook de tijd wat op een club gespendeerd wordt is drastisch veranderd; Vroeger bleven de de mensen langer hangen nu hebben we meer haast. Het is meer : verzamelen, spelen en weg omdat er nog veel meer afspraken zijn. Vroeger was het douchen bijvoorbeeld totaal geen issue, nu klagen de ouders en de kinderen erover dat er gedoucht moet worden. Ouders bemoeien zich overal mee en zeuren alleen maar als het niet gaat zo als hun willen dat het gaat. Het zijn voorbeelden van de dagelijkse gang van zaken op een vereniging en dan lukt het ook bijna niet om mensen enthousiast te maken om mee te doen. Ze verwachten als ze betalen voor de contributie dat er iets terug verwacht wordt vanuit de club. Helaas vergeten ouders dat hun kind voetbalt en beseffen niet meer wat clubverband houden is.
Het heeft me heel veel pijn gedaan om los te laten maar had ik het niet gedaan dan was ik er onder door gegaan
En clubs willen totaal niet luisteren naar ervaren trainers ( daar was ik 1 van)
Reactie schrijven
Rozenstruik (zaterdag, 10 augustus 2019 12:56)
Hallo, heel herkenbaar wat deze meneer schrijft.
Michael (dinsdag, 13 augustus 2019 10:56)
Het is zeer herkenbaar. De socialiteit is er bijna niet meer op een vereniging. Het is heel mooi verwoord hoe het er nu voor staat binnen een vereniging. De tak van vrijwilliger zijn is er haast niet meer.
Arie Seekles (dinsdag, 20 augustus 2019 10:01)
Elk nieuw jeugdlid met ouders uitleggen dat een vereniging, verenigen = samen betekent.
Als mensen niets willen of kunnen doen dan kan hun kind daar niet of niet meer voetballen.
Remco (zaterdag, 24 augustus 2019 23:35)
We moeten samen constateren dat er vandaag de dag veel meer van een trainer verwacht wordt. Ongeacht het niveau waarop kinderen voetballen. Ouders denken veelal een dienst af te nemen bij het betalen van contributie. Het idee bestaat dat je dan ook eisen mag stellen.
Voor de vrijwillige trainer betekent het dat een voetbaltraining niet meer enkel tijdverdrijf mag zijn voor kinderen. De trainer moet kinderen beter maken, socialiseren en opvoeden. Papa en/of mama wacht bij de poort. Didactiek is er daarom niet alleen nog voor de kinderen maar ook voor ouders. Vraag ouders niet om iets te doen voor de vereniging. Ze zijn druk (wie niet?) maar hebben bovenal toch contributie betaald? Je ontkomt als vereniging er niet meer aan het heel duidelijk te stellen. Uw kind is welkom om bij onze vereniging te komen voetballen. Wij stellen alles in het werk om uw kind tijdens het sporten het spel bij te brengen en plezier te laten beleven in hetgeen hij of zij doet. Van u verwachten we een bijdrage in vrijwillige taken. Doet u dit niet? Dan is er voor uw kind hier geen ruimte om te komen sporten.
Rudy (maandag, 26 augustus 2019 11:22)
Om net dezelfde redenen heb ik er medium vorig seizoen ook de brui aan gegeven na een totaal carrière van 15 jaar als trainer. Een pijn die nog steeds voortduurt.
Francois Peeters (maandag, 26 augustus 2019 11:48)
Net vandaag heb ik hierover een stuk op mijn Facebook gezet. Ik merk dat ik de groep, die ik dit seizoen mag begeleiden, te weinig bereik voor mijn gevoel. Ik overweeg te stoppen, zodat iemand anders, die wel kan omgaan met deze specifieke spelersgroep, het trainen kan overnemen.
Luk (zaterdag, 07 september 2019 13:35)
Zet vrouw in rvb en die denken dat ze de bal hebben uitgevonden.
Trainer007 (donderdag, 27 januari 2022 19:31)
Ik ben voetbaltrainer sinds 6 maanden maar na dit seizoen ga ik er ook mee stoppen. Zeer ongemotiveerde onwijs verwende kinderen die gewoon oefeningen weigeren te doen etc. Ook kinderen tegenwoordig die denken alles beter te weten maar de basis nog niet eens beheersen. Ouders die zich overal mee bemoeien maar niets voor de club terugdoen.