· 

Wie heeft de ideeën om het trainersprobleem op te lossen?

Veel sportclubs hebben moeite met het vinden van trainers. Eén op de drie clubs hebben te weinig trainers. Vooral bij veldsporten, zoals korfbal, hockey en voetbal is het een probleem.

Sportclubs kunnen vaak wel een trainer vinden voor het selectieteam, maar voor de andere teams is het lastiger. Juist in de normale teams zitten de meeste spelers.

 

Enthousiast

De Nederlandse hockeybond probeert het probleem tegen te gaan met een speciale opleiding voor jeugdtrainers. Zo hoopt de bond meer mensen enthousiast te maken om trainer te worden.

 

Weet jij de oplossing?  Geef je commentaar!            

Reactie schrijven

Commentaren: 8
  • #1

    K (zondag, 21 juli 2019 09:50)

    Randvoorwaarden op orde hebben, uitnodigend maken om als trainer te komen, verhogen van vrijwilligersvergoeding, ondersteuning bieden vanuit ervaren trainers, meer reclame maken om te enthousiasmeren, werken in roulatievormen zodat er afwisseling ontstaat, keuze om duo-trainerschap te gaan doen, jeugdspelers keuze laten maken om of als scheidsrechter of als (ondersteunend) trainer aan de slag te gaan binnen de vereniging.

    Dit zijn voor mij enkele aspecten geweest om voor het trainerschap te kiezen.

  • #2

    Marcel (zondag, 21 juli 2019 11:05)

    We beginnen zelf met een opleiding binnen de club met leerlijnen en leerdoelen. Iedere maand bij onderbouw, middenbouw en bovenbouw. Het hele seizoen is een traningsplanning gemaakt binnen 4 teamfuncties

  • #3

    Jo smeekes (zondag, 21 juli 2019 14:19)

    Jeugdtrainer voor complete onderbouw aanstellen en 1e elftalspeler mee laten gaan naar wedstrijden voor coaching

  • #4

    Panca (zondag, 21 juli 2019 15:11)

    Trainers horen eigenlijk 1 van de betaalde krachten te gaan worden binnen je club. Alle opkomende voetbal landen zijn daar al jaren mee bezig. Vrijwilligers blijven altijd nodig, maar het trainersvak is zo cruciaal voor onze jeugd dat het heel veel bijdraagt aan je toekomst in de Maatschappij en dat wordt al jaren onderschat. Kijk niet alleen naar de prestaties , maar blijf mee ontwikkelen als vereniging. De juiste / vernieuwing vrijwilligers van vroeger zijn er helaas niet meer.

  • #5

    René (zondag, 21 juli 2019 15:46)

    Voetballers leren voetballen van voetballers. Probeer het laagdrempelig te maken voor leden om in het trainen van voetballers mogelijkheden te creëeren. wij hebben het circuitmodel waar gediplomeerde trainers de organisatie en oefeningen voorbereid. Ouders en voetballende leden kunnen dan instromen zonder zware opleiding en wie weet worden ze enthousiast en gaan het leuk vinden en trekken anderen misschien ook over de streep! 12 tot 14 minuten met ca 8 tot 10 spelers Mikken, dribbelen en partijvorm met per groep een trainer of hulp ze krijgen veel aandacht, kunnen hierdoor leren, zijn niet afgeleid gaan niet vervelend doen naar elkaar en zijn intensief bezig. Je kan kwaliteit bij kwaliteit zetten waardoor iedereen een winnaar kan zijn. Geef je dit meerdere jaren de kans dan wordt de verenigingscultuur misschien ook anders. Je gaat naar verbinden omdat je doet het niet alleen en jeugd trekt met oudere spelers op en zo krijg je interesse in elkaar en komt de jeugd misschien ook wel bij de wedstrijden van de "de trainer" kijken Win Win en tevens train de trainer!!!. Zijn er geen trainers dan kan je ook per week een speler aanwijzen per team via de coaches. Blijf voor je visie staan!

  • #6

    Coerver Coaching Nederland (zondag, 21 juli 2019 17:32)

    Wij zijn met CoerverWerkt een detacheringstak gestart. Dit doen wij voornamelijk met onze Partnerclubs waar wij de trainers een seizoen lang intern opleiden volgens de Coerver Coaching methode. Bij tekort aan trainers bieden wij onze partners de mogelijkheid om onze Coerver Coaches in te huren voor specifieke doelgroepen. Voor meer informatie kijk op https://www.coervercoaching.nl/partner-club/

  • #7

    Armand (maandag, 22 juli 2019 17:46)

    Wij beginnen binnen onze vereniging de jeugd van o.a. JO17 en 19 en bestaande trainers een cursus aan te bieden genaamd KNVB JVTC (Jeugd Voetbal Trainer Coach). Dit bedoeld als opstapje naar het echte werk. Zo hopen we meer mensen binnen onze vereniging enthousiast te maken voor het trainers vak.

  • #8

    Soccer Skillz Belgium (woensdag, 12 februari 2020 12:09)

    Clubs moeten intern meer gaan opleiden. Workshops en clinics organiseren.
    De vrijwilligersvergoedingen al een beetje hoger brengen zou ook een mooie stap zijn.

    Opleidingen vanuit de knvb of in België de kbvb zijn heel tijdrovend en net dat is wat het moeilijk maakt om opgeleide / gediplomeerde trainers te vinden;
    Probleem is dan weer dat het 1ste elftal met wat minder zou moeten doen.
    Et daar wringt het schoentje ook.

    Met Soccer Skillz Belgium zijn we reeds begonnen om clinics te geven aan clubs om intern workshops te geven. Om ook de kleinere clubs te helpen.